Panini met crispy oesterzwammen en cashew 'roomkaas'

35 MIN
2 personen
Panini met crispy oesterzwammen en cashew 'roomkaas'

Foodbagchef Sofie: "Ik experimenteer graag in de vegan keuken. Een van die experimenten is deze cashew 'roomkaas'. Als je de cashews lang genoeg laat weken in warm water, kun je er een romige saus van maken. De vegan prmzn van Pit & Pit zorgt voor de kazige toets."

Ingrediënten

  • 50 gr cashewnoten
  • 250 gr oesterzwammen
  • 125 gr kastanjechampignons
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl vegan prmzn
  • 4 panini broodjes
  • 50 gr rucola
  • olie
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 el appelazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng zo'n 50 ml water per persoon aan de kook. Schep de cashewnoten in een hittebestendige kom en giet het kokend water erover. Laat min. 20 min. weken (hoe langer hoe beter, de dag voordien kan zeker ook).
  3. Kruidige champignons: scheur de oesterzwammen in hapklare stukken. Snijd de champignons in 4, kleine exemplaren kan je heel laten. Meng het maïszetmeel, de shoarmakruiden, 2 el water per persoon, 2 el olie per persoon, zout en zwarte peper tot een glad mengsel. Schep de oesterzwammen en champignons erdoor, tot elk stukje bedekt is met een laagje marinade. Schik op de bakplaat, samen met de knoflook (ongepeld), en rooster 15-20 min. in de oven. Schep halverwege om.
  4. Cashew 'roomkaas': giet de cashewnoten af maar bewaar het weekvocht. Mix, met een staafmixer of blender, de cashewnoten, 3 el weekvocht per persoon, de knoflook, vegan prmzn, appelazijn, een snuif zout en zwarte peper tot een gladde, homogene saus (zie tip).
  5. Controleer of de champignons gaar en heel knapperig zijn. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200°C. Rooster het broodje volgens de instructies op de verpakking.
  6. Snijd het broodje open, smeer een laag cashew 'roomkaas' op het broodje en beleg met een handje rucola en de crispy champignons. Smakelijk!
  7. TIP: Voeg wat mosterd of witte miso toe aan de cashew 'roomkaas' voor extra pit. Is je saus wat te droog? Voeg dan wat extra weekvocht van de cashewnoten toe.