Pane Frattau

45 MIN
4 personen
Pane Frattau

Pane Frattau is een soort van lasagne uit Sardinië, gemaakt op basis van Pane Carasau, een flinterdun brood. Verrassend lekker!

Ingrediënten

  • 8 pane carasau
  • 4 eieren
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 4 tomaten, ontpeld en in kleine blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 handvol basilicum, fijngehakt, + extra voor afwerking
  • oregano, verse
  • tijm, verse
  • 1 scheutje rode wijnazijn
  • 200 g pecorino
  • 1 l bouillon
  • 2 kl zeezout

BEREIDING

  1. Maak de tomatensaus: stoof de look samen met de ui aan. Voeg eerst de verse tomaten toe, vervolgens de passata en tenslotte de tomatenblokjes in blik. Breng op smaak met peper, zout, oregano, tijm en de fijngehakte basilicum. Laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Schep 3 el uit de pot en houd die apart voor het weken van het brood.
  3. Pocheer één voor één de eieren in de bouillon.
  4. Breek de Pane Carasau in grove stukken en verdeel over 4 diepe borden. Lepel er een beetje warme bouillon over, zodat het brood kan weken.
  5. Beleg met de verse tomatensaus en bestrooi royaal met de pecorini. Herhaal dit driemaal.
  6. Leg bovenop de laagjes het gepocheerde eitje en breek het open.
  7. Werk af met verse basilicum, gebroken stukjes pane Carasau en wat extra pecorino.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 388.67 kcal
Koolhydraten 16.06 g
waarvan suikers 7.4 g
Vet 21.41 g
waarvan verzadigd 11.04 g
Proteïnen 32.07 g
Vezels 4.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin