Pan pizza met chipolata, paprika en basilicum

15 MIN
4 personen
Pan pizza met chipolata, paprika en basilicum

Wist je dat je pizzadeeg ook in een pan kan bakken? Probeer het zelf maar eens met deze heerlijke panpizza met chipolata, paprika en basilicum.

Ingrediënten

  • 1 pizzadeeg
  • ½ chipolataworst
  • 200 ml tomatenpassata
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 20 g rucola
  • 6 mozzarellabolletjes
  • 40 g emmentaler, geraspt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Knijp het vlees uit de chipolataworst en verdeel in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de stukjes worst aan samen met de gele paprika gedurende 5 minuten.
  2. Schep uit de pan en veeg even schoon en leg het pizzadeeg erin. Laat 3 minuten bakken en draai dan om. Laat 2 minuten bakken en draai opnieuw om.
  3. Schep de passata op de pizza en beleg met de gebakken worst, paprika en de mozzarellabolletjes. Bestrooi met de geraspte kaas en gedroogde oregano. Kruid met peper en zout. Dek de pan af met een stuk aluminiumfolie en laat de pizza 5 minuten garen. Werk de pizza af met de rucola en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 289.47 kcal
Koolhydraten 21.82 g
waarvan suikers 4.58 g
Vet 15.34 g
waarvan verzadigd 6.39 g
Proteïnen 14.47 g
Vezels 2.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin