Paling in 't groen

35 MIN
4 personen
Paling in 't groen

Ingrediënten

  • 1 kg paling, in stukken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 citroen, in schijfjes
  • 100 g kervel, fijngehakt
  • 125 g waterkers, fijngehakt
  • 125 g zuring, fijngehakt
  • 1 el bloem
  • 2 eidooiers
  • 100 ml room
  • 300 ml witte wijn
  • 50 g boter
  • 5 takjes dragon, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 takje salie, fijngehakt
  • 1 takje munt, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de kervel, de waterkers, de dragon, de zuring, de peterselie, de salie en de munt in een grote kom en roer door elkaar. Zet even opzij.
  2. Strooi de bloem over de stukken paling en stoof ze aan in boter samen met de ui en sjalot. Doe er de helft van tuinkruiden bij en kruid naar smaak met peper en zout. Overgiet het geheel met de wijn en laat 20 minuten afgedekt stoven op een laag vuur.
  3. Wacht tot de paling gaar is en giet af. Vang het kookvocht op. Breng het opnieuw aan de kook. Meng ondertussen de eidooiers met de room en schenk dit bij het kookvocht. Laat indikken tot de gewenste sausdikte. Doe hierbij de rest van de tuinkruiden. Kruid af met peper en zout.
  4. Haal de saus van het vuur en doe er de vis bij. Roer voorzichtig om. Verdeel de paling en saus over vier borden en garneer met schijfjes citroen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 852.54 kcal
Koolhydraten 15.3 g
waarvan suikers 4.25 g
Vet 63.06 g
waarvan verzadigd 23.27 g
Proteïnen 42.3 g
Vezels 2.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin