Paella met scampi en chorizo, selder, erwten en tomaat

40 MIN
2 personen
Paella met scampi en chorizo, selder, erwten en tomaat

Chef Isa: "Hola! We vieren Spaanse week. Ik presenteer je mijn paella, met een knipoog naar het traditionele recept. Je hebt geen speciale paellapan nodig, je kan het eenvoudig zelf thuis maken op het vuur."

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr stoofselder
  • 125 gr witte rijst
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 50 gr chorizo
  • 12 scampi's
  • 3 tomaten
  • 160 gr doperwten
  • olijfolie
  • snuifje kurkuma
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de ui fijn. Pers de knoflook. Snijd de selder in stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot en fruit de ui, knoflook, selder, het gerookt paprikapoeder en de kurkuma 4 min. op zacht vuur. Voeg de rijst toe en laat zo’n 2 min. meebakken, tot de rijst glazig is. Verkruimel de bouillon eroverheen en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat op zacht vuur sudderen en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo door, tot de risotto net beetgaar is, ongeveer 15-20 min. Roer regelmatig goed door.
  2. Verhit ondertussen een pan op hoog vuur en bak de chorizo krokant (zie tip). Haal uit de pan. Verhit een scheutje olie in dezelfde pan op hoog vuur. Dep de scampi droog met keukenpapier, kruid met zout en zwarte peper en bak kort (30 sec. per kant). Haal uit de pan.
  3. Snijd de tomaten in blokjes van 0,5 cm.
  4. Meng de doperwten (uitgelekt) en tomatenblokjes onder de paella. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Serveer op een mooi bord of in een kom en waan je even in Spanje. Smakelijk!
  6. TIP: Je hoeft geen vetstof te gebruiken om de chorizo te bakken.