Pad Thai met scampi

20 MIN
2 personen
Pad Thai met scampi

Pad Thai is hét nationale gerecht van Thailand. Overal in straatstalletjes zie je verkopers de rijstnoedels boven een hevige vlam wokken, een spectaculair en geurig tafereel! Maar nu kan jij de Thaise streetfood keuken in huis brengen met deze eenvoudige versie van Pad Thai met scampi.

Ingrediënten

  • 150 g rijstnoedels
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pinda's
  • 16 scampi's
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 ei
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el arachideolie
  • 1 el suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de rijstnoedels kort weken in koud water tot ze flexibel zijn. Laat dan uitlekken.
  2. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pers de knoflook. Hak de pinda's grof. Kruid de scampi's met peper en zout.
  3. Doe de vissaus samen met het sap van de helft van de limoen(en) en de suiker in een pannetje en warm op totdat de suiker gesmolten is. Voeg naar smaak een snufje chilivlokken toe. Dit is je saus.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en roerbak de knoflook. Voeg na 1 minuut de rijstnoedels toe en per persoon 2 eetlepels water. Roerbak totdat het geheel begint uit te drogen en voeg dan de saus toe. Roerbak opnieuw totdat de noedels net niet gaar genoeg zijn.
  5. Duw de noedels opzij in de wok en voeg de rest van de arachideolie toe. Bak hierin de scampi's. Als ze gaar zijn, duw je ze ook opzij en breek je het/de ei(eren) in de wok. Roerbak kort tot het ei begint te stollen. Voeg de sojascheuten toe en meng alles opnieuw door elkaar.
  6. Serveer met de pinda's en lente-uitjes erover gestrooid en een partje limoen en chilivlokken apart.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 734.2 kcal
Koolhydraten 79.89 g
waarvan suikers 12.46 g
Vet 29.11 g
waarvan verzadigd 4.58 g
Proteïnen 35.84 g
Vezels 4.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin