Ovenschotel van kabeljauw en scampi

50 MIN
4 personen
Ovenschotel van kabeljauw en scampi

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilets, in stukjes
  • 300 g scampi's
  • 750 g aardappelen, geschild, bloemig kokende
  • 1 preiwit, in ringetjes
  • 1 venkel, in plakjes
  • 1 el bloem
  • 50 g gruyère
  • 500 ml halfvolle melk
  • 100 ml room
  • 20 ml olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el dille, vers gehakte
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af, laat ze kort opdrogen op het vuur. Pureer ze met een klontje boter en 100 ml melk. Breng op smaak met muskaatnoot, peper en zout.
  3. Stoof de prei en venkel 5 minuten in de olijfolie. Doe er de scampi bij en laat 1 minuut bakken. Kruid met peper en zout en voeg dille toe. Laat uitlekken in een vergiet.
  4. Verwarm de rest van de melk tot tegen de kook aan. Kruid de stukjes kabeljauw met peper en zout. Leg ze in de melk. Dek af en laat 30 seconden zacht koken. Schep de vis met een schuimspaan uit de melk in een ovenschaal.
  5. Laat 1 eetlepel boter smelten. Strooi er de bloem bij. Roer glad. Schenk er in een straaltje de melk bij waarin de vis gepocheerd werd. Schenk er de room bij. Breng weer aan de kook en blijf roeren tot de saus bindt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Schep het scampi-groentemengsel op de vis in de ovenschaal. Lepel er de saus over. Dek af met de aardappelpuree. Bestrooi met de gemalen kaas.
  7. Zet 20 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 650.65 kcal
Koolhydraten 49.72 g
waarvan suikers 8.28 g
Vet 29.48 g
waarvan verzadigd 14.49 g
Proteïnen 43.71 g
Vezels 7.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin