Ovenschotel met zalm, puree en prei

45 MIN
2 personen
Ovenschotel met zalm, puree en prei

Sommige gerechten hebben niet veel uitleg óf moeite nodig. De ietwat zoete smaak van prei vraagt om zoute tegenhanger. Daar antwoorden we op met een heerlijk stukje zalm en smeuïge puree met krokante korst. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 ml room
  • ½ blokje groentebouillon
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 2 stengels prei
  • 300 gr zalmblokjes
  • 1 kl mosterd
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de room met de mosterd en bouillon.
  2. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  3. Snijd de prei in fijne ringen en schik samen met de zalmblokjes in een ovenschaal (zie tip). Overgiet met de room en breng op smaak met zout en zwarte peper. Schep de puree erop.
  4. Plaats de ovenschaal 20-25 min. in de oven en serveer onmiddellijk. Smakelijk!
  5. TIP: Je hoeft dit gerecht niet als een ovenschotel te serveren. Maak de puree, bak de blokjes zalm en stoof de prei aan met de room. Klaar!