Ovenschotel met worst en mozzarella

45 MIN
2 personen
Ovenschotel met worst en mozzarella

Een zalige ovenschotel met rigatoni en tomatensaus, kruidige stukjes worst en mozzarella, met een heerlijk kaaskorstje in de oven.

Ingrediënten

  • 2 braadworsten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g basilicum
  • 125 g mozzarella
  • 200 g tortiglioni
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Knijp het vlees uit de worsten en rol tot kleine bolletjes. Snij de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Snij de helft van het basilicum fijn. Scheur de mozzarella in stukjes.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni halfgaar in 8 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit de olijfolie in een hoge pot en stoof het vlees van de worsten aan. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg na 3 minuten de ui en de knoflook toe aan de pot en roer regelmatig om. Voeg na 2 minuten het blik tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur en laat 6 tot 8 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de halfgaar gekookte tortiglioni en het fijngesneden basilicum toe. Meng door elkaar en stort uit in een ovenschaal. Verdeel er de stukjes mozzarella over en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Serveer de ovenschotel met de rest van het basilicum erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1055.01 kcal
Koolhydraten 84.25 g
waarvan suikers 13.17 g
Vet 53.15 g
waarvan verzadigd 19.52 g
Proteïnen 56.67 g
Vezels 7.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin