Ovenschotel met vis, prei en wortelen

45 MIN
4 personen
Ovenschotel met vis, prei en wortelen

Een licht en verfijnd gerecht, deze ovenschotel met kabeljauw en julienne van prei en wortelen. Het heerlijke sausje met room maakt het helemaal af.

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwhazen
  • 4 prei, in fijne reepjes
  • 500 g wortelen, in reepjes
  • 1 eidooier
  • 5 dl visbouillon
  • 1 dl lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl venkelzaad, geplet
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Roerbak de preireepjes 1 minuut in een eetlepel olijfolie. Kruid met venkelzaadjes, peper en zout. Dek af en laat 5 minuten stoven.
  3. Kook de wortelreepjes 5 minuten in de visbouillon. Giet ze af en van de bouillon op.
  4. Snijd de kabeljauw in vier gelijke porties. Kruid met peper en zout. Schep de gestoofde prei samen met de wortelen in een ovenschaal en leg er de vis bij.
  5. Laat de kippenbouillon tot de helft inkoken. Doe er de room bij. Laat 1 minuut doorkoken. Roer alles goed en haal van het vuur. Voeg de eidooier bij de saus en kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Lepel de saus over de vis en zet 15 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 353.36 kcal
Koolhydraten 18.19 g
waarvan suikers 14.33 g
Vet 16.91 g
waarvan verzadigd 6.57 g
Proteïnen 28.28 g
Vezels 10.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin