Ovenschotel met veggie gehakt en broccoli

30 MIN
2 personen
Ovenschotel met veggie gehakt en broccoli

Hachis parmentier, de bekende ovenschotel met gehakt en groenten in laagjes, kan je ook in een overheerlijke veggieversie maken, met vegetarisch gehakt.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 broccoli
  • 100 ml lichte room
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g parmezaan
  • 200 g vegetarisch gehakt
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Snij de broccoli in kleine roosjes. Kook de aardappelen en de broccoli 6-8 minuten in gezouten water en giet af.
  2. Warm de room op in een steelpannetje. Pers er de knoflook bij en voeg de helft van de parmezaan toe. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur.
  3. Bak het vegetarisch gehakt in de olijfolie en breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
  4. Schik het gehakt, de broccoliroosjes en dan de aardappelplakjes in laagjes in een ovenschaal. Giet de roomsaus over de aardappelplakjes en strooi er de rest van de parmezaan over.
  5. Zet de ovenschaal 10-13 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan nog enkele minuten onder een hete grill voor een goudgeel korstje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 665.98 kcal
Koolhydraten 52.71 g
waarvan suikers 7.63 g
Vet 30.02 g
waarvan verzadigd 11.44 g
Proteïnen 38.93 g
Vezels 17.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin