Ovenschotel met spirelli, venkel, prei en kruidige ricotta

30 MIN
2 personen
Ovenschotel met spirelli, venkel, prei en kruidige ricotta

Een veggie ovenschotel met pastakrulletjes, venkel en prei, op smaak gebracht met een ricottasausje met verse kruiden en afgewerkt met een krokant korstje.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 stengels prei
  • 1 venkel
  • 2 takjes tijm
  • 10 g dille
  • 200 g spirelli
  • 100 g ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g parmezaan
  • 5 el paneermeel
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Was de prei grondig en snij in fijne ringen. Snij de venkel in fijne blokjes. Rits de blaadjes van de tijm. Snij de dille fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, venkel en prei aan gedurende 10 minuten. Kruid met peper en zout.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6 minuten. Giet de pasta af, maar hou wat kookvocht bij voor de saus.
  4. Meng de ricotta met een flinke scheut van het kookvocht tot een romige saus. Voeg de tijm en dille toe en kruid met peper en zout. Meng met de groenten.
  5. Vet een ovenschaal in met boter. Halveer de knoflook en wrijf de ovenschaal in met de knoflook. Schep de pasta in de ovenschaal en verdeel er het groentemengsel over. Meng de parmezaan met het paneermeel en strooi over de ovenschotel. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nog even onder de grill voor een goudbruin kaaskorstje en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 923.29 kcal
Koolhydraten 125.24 g
waarvan suikers 24.39 g
Vet 26.15 g
waarvan verzadigd 11.04 g
Proteïnen 37.85 g
Vezels 18.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin