Ovenschotel met porcini

65 MIN
4 personen
Ovenschotel met porcini

Porcini is het Italiaanse woord voor eekhoorntjesbrood, een stevige paddenstoel die zich uitstekend leent voor lekkere ovenschotels als deze!

Ingrediënten

  • 500 g spirelli
  • 300 g porcini, gedroogd
  • 200 g champignons, in kwartjes
  • 60 g fontina, in stukjes
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 4 el bloem
  • 2 el room
  • 700 ml melk
  • 6 el ongezouten boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Leg de porcini in warm water en week ze 20 minuten tot ze zacht zijn. Laat uitlekken en bewaar 180 milliliter van het kookvocht. Hak de porcini in grove stukken.
  3. Kook ondertussen de spirelli zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Giet af.
  4. Laat 4 eetlepels van de ongezouten boter smelten in een grote sauspan. Doe er de bloem bij en zet al roerend 1 minuut op een middelhoog vuur. Schenk er het vocht van de porcini en melk bij. Laat 5 minuten zachtjes sudderen tot er een saus ontstaat. Doe er dan de room en porcini bij. Haal van het vuur.
  5. Bak ongeveer 5 minuten de champignons lichtbruin in een pan met de rest van de ongezouten boter. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng ze onder de porcinisaus.
  6. Doe de spirelli samen met de Fontinakaas en de porcinisaus in een grote ovenschotel. Meng alles goed door elkaar. Bestrooi het geheel met de parmezaan en zet 35 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 977.04 kcal
Koolhydraten 101.57 g
waarvan suikers 14.03 g
Vet 43.55 g
waarvan verzadigd 26.06 g
Proteïnen 41.51 g
Vezels 7.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin