Ovenschotel met pastinaak, prei, appel en brie

25 MIN
2 personen
Ovenschotel met pastinaak, prei, appel en brie

Een originele vegetarische ovenschotel die jong en oud zal verrassen! Plakjes pastinaak, romige prei en brie die er mooi over smelt. En laten we het geheime ingrediënt niet vergeten: stukjes gestoofde appel passen perfect bij de brie en zorgt voor een verrassend zoet-zuur tintje aan dit lekkere gerecht. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 2 prei
  • 1 appel
  • 2 takjes tijm
  • 1 brikje lichte room
  • 150 g brie
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en snij de pastinaken in plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de plakjes pastinaak 4 minuten. Giet af en laat even afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de prei in ringen. Schil en snij de appel(s) in blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de prei, tijm en appelblokjes toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de room toe. Roer goed om en kruid met peper en zout.
  3. Wrijf een ovenschotel in met de rest van de boter en schik er de helft van de plakjes pastinaak in. Schep er de helft van de gestoofde prei met room op. Herhaal met een laag pastinaakplakjes en prei. Snij de brie in plakjes en leg ze bovenaan.
  4. Zet 10 minuten in de oven en tenslotte ook nog 3 minuten onder de grill. Serveer de ovenschotel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 795.35 kcal
Koolhydraten 52.19 g
waarvan suikers 25.12 g
Vet 50.21 g
waarvan verzadigd 31.04 g
Proteïnen 27.61 g
Vezels 17.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin