Ovenschotel met orzo, geroosterde knoflook-broccoli, citroen en walnoten

35 MIN
2 personen
Ovenschotel met orzo, geroosterde knoflook-broccoli, citroen en walnoten

Een originele ovenschotel voor veggie lovers! Orzo is Griekse pasta, die in de oven gegaard wordt, samen met heerlijke geroosterde knoflook-broccoli. Daarbij komt een fris citroensausje en knapperige walnoten. Perfect voor donderdag-veggiedag, maar het smaakt op eender welke dag van de week.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl chilivlokken
  • ½ groentebouillonblokje
  • 125 g orzo
  • 30 g walnoten
  • ½ citroen
  • 100 g spinazie
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de broccoliroosjes, olijfolie, ui, knoflook, chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt), peper en zout in een ovenschaal en meng door elkaar. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven en meng er de orzo en groentebouillon door. Dek af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten terug in de oven, tot alle bouillon is opgenomen.
  5. Rooster ondertussen de walnoten kort in een antikleefpan zonder vetstof. Hak ze grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Hak de spinazie grof.
  6. Verwijder de aluminiumfolie en roer de parmezaan, extra vierge olijfolie, grofgehakte spinazie, citroenzeste en citroensap door de ovenschotel. Werk af met de geroosterde walnoten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 724.81 kcal
Koolhydraten 58.54 g
waarvan suikers 15.7 g
Vet 39.37 g
waarvan verzadigd 7.37 g
Proteïnen 27.94 g
Vezels 16.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin