Ovenschotel met knolselderpuree, prei en vis met panade

40 MIN
2 personen
Ovenschotel met knolselderpuree, prei en vis met panade

Een ovenschotel van de originele en lekker lichte soort: we maken een laagjesschotel met gestoofde prei, zachte knolselderpuree en daarbovenop sappige visfilets met een krokant korstje (een panade). Zo lekker en goed voor de lijn, dit wordt een blijvertje!

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 2 prei
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el paneermeel
  • 2 witte visfilets
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Was en snij de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de prei 5 minuten. Kruid met peper en zout. Schep over in een ovenschaal.
  4. Hak de krulpeterselie fijn. Doe de mosterd in een kommetje en voeg het paneermeel en de fijngehakte peterselie toe. Meng goed. Indien het te droog is, kan je enkele druppels water toevoegen. Dit is de panade. Dep de visfilets droog met keukenpapier, kruid ze met peper en zout en bestrijk de bovenkant met de panade.
  5. Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de boter toe. Meng, breng op smaak met peper en zout en schep bovenop de prei in de ovenschaal en strijk mooi uit.
  6. Leg de visfilets met de panade bovenop de knolselderpuree. Dek af met aluminiumfolie. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en zet nog 5 minuten in de oven en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 460.51 kcal
Koolhydraten 31.77 g
waarvan suikers 11.16 g
Vet 17.98 g
waarvan verzadigd 6.23 g
Proteïnen 37.31 g
Vezels 9.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin