Ovenschotel met kip, pesto en mozzarella

30 MIN
2 personen
Ovenschotel met kip, pesto en mozzarella

Zin in heerlijk comfort food waar je niet veel werk aan hebt? Maak eens deze zalige ovenschotel met kip, pesto, mozzarella, kerstomaatjes en spinazie. Serveer met geroosterde aardappelen of gnocchi, genieten!

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 20 gr basilicum
  • 30 gr pijnboompitten
  • 50 gr parmezaan
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • ¼ citroen
  • 250 gr kerstomaten
  • 100 gr spinazie
  • 250 ml kookroom (20%)
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • olijfolie

BEREIDING

  1. Maak eerst de pesto: rooster 3/4de van de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze beginnen te verkleuren. Pel de knoflook. Pers het sap van de citroen uit. Rasp de parmezaan. Doe 4/5de van de basilicum in een keukenrobot, samen met de knoflook, de geroosterde pijnboompitten, het citroensap, de extra vierge olijfolie en peper en zout. Mix tot pesto. Je kan dit ook in een vijzel doen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snij de kipfilets in lange repen. Verhit wat olijfolie in een pan, kruid de kipfilets met peper en zout. Bak de kipfilets kort op een hoog vuur, 2 minuten per kant, zodat ze kleuren maar nog niet gaar zijn.
  3. Halveer de kerstomaten en hak de spinazie grof.
  4. Bestrijk een ovenschaal met wat olijfolie. Doe de spinazie en het grootste deel van de kerstomaatjes in de ovenschaal. Schik hierop de kipfilets. Meng de pesto met de room en schenk over de kip en de groenten. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over de kipfilets. Strooi er de rest van de kerstomaten en pijnboompitten over.
  5. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog 2 minuten onder de grill. Werk af met basilicumblaadjes en serveer.