Ovenschotel met gerookte makreel, prei, witte kool en notenkorst

30 MIN
2 personen
Ovenschotel met gerookte makreel, prei, witte kool en notenkorst

Een heerlijke, verrassende en koolhydraatarme ovenschotel met gestoofde prei, witte kool, gerookte makreel in een bechamelsaus met mosterd en met een krokant dakje van noten en kaas. Nordic smaken die blijven nazinderen!

Ingrediënten

  • 2 stengels prei
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 200 g wittekool
  • 30 g hazelnoten
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • 2 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was en snij de prei in fijne ringen. Breek de makreelfilets in stukjes op een bord. Verhit een kookpot en laat de boter smelten. Voeg de preiringen en wittekool toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan de bloem toe en schep om, zodat de bloem rond de groenten kleeft. Voeg de melk in een straaltje toe terwijl je roert en breng aan de kook. Roer goed, tot je een egale saus krijgt. Roer er de mosterd door. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg nu de makreel toe en schep voorzichtig door de saus.
  4. Hak de hazelnoten grof. Meng in een kom, samen met de geraspte kaas en het amandelpoeder.
  5. Schep de groenten in een ovenschaal en strooi er de noten-kaasmengeling over. Zet 10 minuten in de oven, en dan eventueel nog even onder de grill voor een goudbruin korstje. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 923.07 kcal
Koolhydraten 40.33 g
waarvan suikers 22.77 g
Vet 63.54 g
waarvan verzadigd 21.97 g
Proteïnen 44.73 g
Vezels 14.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin