Ovenpannenkoek met broccoli, ui, kerstomaat en honingglazuur

35 MIN
2 personen
Ovenpannenkoek met broccoli, ui, kerstomaat en honingglazuur

Foodbagchef Isa: "Ere wie ere toekomt: dit recept is oorspronkelijk van Green Kitchen Stories. Een ideaal entertaingerecht, snel klaar en je kan de ingrediënten aanpassen naar elk seizoen. Het geheim zit 'm in het heerlijke glazuur. Sla die zeker niet over!"

Ingrediënten

  • 375 ml melk
  • 3 eieren
  • 50 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • 2 kl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 rode ui
  • 1 kleine broccoli
  • 175 gr kerstomaten
  • ½ kl zout
  • zwarte peper
  • 1 el vloeibare honing
  • 50 gr curly kale
  • 90 gr bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 30 ml balsamico-azijn

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Beslag: meng de bloem, melk, eieren, driekwart van de Gran Moravia en helft van de Italiaanse kruiden met een garde tot een glad beslag (zie tip). Kruid met de aangegeven hoeveelheid zout.
  3. Topping: snijd de ui in parten en broccoli in roosjes. Halveer de kerstomaten. Meng de ui, broccoli en helft van de kerstomaten in een kom met de aangegeven hoeveelheid olijfolie, de rest van de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
  4. Schep de aangegeven hoeveelheid boter in een ovenschaal van ongeveer 25 x 30 cm. Zet de schaal 1 min. in de oven, tot de boter gesmolten is. Haal uit de oven en beweeg de schaal, tot de boter verspreid is over de bodem. Giet het beslag in de schaal en schik de topping erop. Blijf 1 cm weg van de rand. Heb je topping te veel? Dan leg je die in een apart ovenschaaltje. Bak 25 min. in de oven, tot de pannenkoek gebakken en omhooggekomen is (zie foto) en de groenten gaar zijn.
  5. Glazuur: meng intussen de honing en het balsamicoazijn in een steelpan en verwarm op zacht vuur. Laat 5 min. pruttelen, tot de mengeling meer stroperig wordt van textuur. Let op dat het glazuur niet aanbrandt: blijf in de buurt en controleer regelmatig door het pannetje te bewegen.
  6. Salade: meng de rest van de kerstomaten met de curly kale en rest van de Gran Moravia. Kruid met zout en zwarte peper.
  7. Bestrijk de ovenpannenkoek met het glazuur, die zal heerlijk in de koek dringen. Sprenkel ook enkele druppels glazuur op de salade. Serveer de ovenpannenkoek met de salade (en de geroosterde groenten doe je over had eventueel). Smakelijk!
  8. TIP: 'Overmeng' het beslag niet, zodra alles goed vermengd is en er geen klontertjes meer zijn, is het prima.