Ossenstaartsoep met wortelgroenten

240 MIN
4 personen
Ossenstaartsoep met wortelgroenten

Een stevige winterse soep uit grootmoeders tijd, met zacht ossenstaart vlees en wortelgroenten. Het vraagt even tijd, maar deze soep is o zo smaakvol!

Ingrediënten

  • 500 g ossenstaart, in stukken gesneden
  • 1 pastinaak, in blokjes
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1½ l vleesbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje dragon
  • ½ kl gedroogde tijm, afgeritst
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kruid het vlees met peper en zout. Bak goudbruin in 1 eetlepel olijfolie. Schenk er de bouillon bij en laat 3 uur sudderen.
  2. Schep het vlees uit de pot en houd opzij. Zet het kookvocht in de diepvriezer, zodanig dat het stolt en dat het vet eraf gehaald kan worden.
  3. Ontdooi het vocht en haal even door de zeef. Breng opnieuw aan de kook en doe er het vlees er bij.
  4. Stoof de ui met de knoflook aan in de rest van de olijfolie in een grote pot. Voeg na enkele minuten de prei, de wortel en de pastinaak toe. Roer goed om en leg er de laurier, de dragon en de tijm bij. Schenk hierover de soep met het vlees. Breng aan de kook en laat nog 20 minuten sudderen.
  5. Breng op smaak met peper en zout en serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 443.47 kcal
Koolhydraten 16.11 g
waarvan suikers 8.23 g
Vet 28.16 g
waarvan verzadigd 2.81 g
Proteïnen 30.12 g
Vezels 6.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin