Foodbagchef Caroline: "Een drievaksbordje, maar niet zoals de bomma het zou maken. Met moderne, verrassende smaken en toch heel eenvoudig om te maken. Smul je mee?"
Ingrediënten
1 el vloeibare honing
½ hokkaido pompoen
1 rode ui
125 gr volkoren orzo
175 gr kerstomaten
50 gr verse groene pesto
2 el olijfolie
1 el balsamico-azijn
boter
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Meng de honing met de aangegeven hoeveelheid balsamicoazijn (optioneel) en olie. Snijd de pompoen in parten (schillen hoeft niet) en schik op de bakplaat. Snijd de ui in parten en schik naast de pompoen. Besprenkel met de zoete olie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de pompoen gaar is.
Breng intussen een pot gezouten water aan de kook voor de orzo. Kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Kruid de mignonette met zout en zwarte peper. Bak 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die rosé. Optioneel: voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen.
Halveer de kerstomaten.
Meng de orzo met de pesto. Voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe, zodat de pesto mooi rond de orzo kleeft. Roer de kerstomaten erdoor. Snijd het vlees in plakjes.
Schep de orzo op een bord, schik de pompoenparten, ui en varkensmignonette erbij (zie tip). Smakelijk!
TIP: Het vocht dat uit het vlees komt, is een heerlijke smaakmaker. Druppel het over het vlees, net voordat je het serveert!