Orzo met kippengehakt, broccoli en amandel

30 MIN
2 personen
Orzo met kippengehakt, broccoli en amandel

Een traditioneel pastagerecht kun je dit niet noemen, origineel, verrassend én smaakvol wel! We maken orzo met broccoliroosjes, met daarbij een verrassende saus met kippengehakt en parmezaan. Krokante geroosterde amandelschilfers maken het gerecht af. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 125 g orzo
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • ½ groentebouillonblokje
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el amandelschilfers
  • 40 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en voeg de orzo toe. Voeg na 2 minuten de broccoliroosjes toe. Kook nog 6 minuten, roer regelmatig om. Giet af.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven. Voeg dan de rest van de olijfolie, het kippengehakt en de tijm toe. Roerbak tot het gehakt gaar is.
  5. Rooster ondertussen de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof, tot ze lichtjes beginnen te kleuren, schep uit de pan.
  6. Voeg de bouillon toe aan het gehakt. Roer goed om en laat ongeveer tot de helft inkoken. Voeg dan de orzo met de broccoli toe en roer er de parmezaan door. Proef en kruid met peper en zout.
  7. Schep op borden, werk af met de geroosterde amandelschilfers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 810.9 kcal
Koolhydraten 54.08 g
waarvan suikers 11.65 g
Vet 37.63 g
waarvan verzadigd 9.39 g
Proteïnen 58.06 g
Vezels 13.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin