Orzo met kip, groene pesto, prei en champignons

25 MIN
2 personen
Orzo met kip, groene pesto, prei en champignons

Foodbagchef Isa: "Yes, een eenpansgerecht op het menu! Ideaal na en lange werkdag of wanneer je niet veel tijd hebt. Tip: proef tussendoor voldoende van de groenten en orzo en kruid bij. Zo zet je een heerlijk gerecht vol smaak op tafel."

Ingrediënten

  • 1 stengel prei
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr witte champignons
  • 2 kipfilets
  • 50 gr verse groene pesto
  • 100 ml kookroom (20%)
  • 125 gr orzo
  • olijfolie
  • snuifje kipkruiden
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de prei fijn en pers de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes (zie foto). Verhit een scheut olijfolie in een pan (waar straks alles in past) en bak de kip kort goudbruin op hoog vuur (zie tip). Kruid met de kipkruiden en zwarte peper. Haal uit de pan, straks gaart de kip verder.
  3. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de prei en knoflook toe. Laat 5 min. meebakken, tot de prei zacht is. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Voeg de pesto en room toe aan de pan. Giet ook 100 ml water per persoon erbij en voeg de orzo toe. Breng aan de kook en laat 10-15 min. pruttelen op zacht vuur, tot de orzo gaar is en bijna al het vocht is opgenomen. Is de orzo nog hard en is al het vocht al verdampt? Voeg dan nog een extra scheut water toe.
  5. Meng de kip onder de romige orzo en kruid met zout en zwarte peper. Laat nog 5 min. garen op zacht vuur. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Schep in een (diep) bord en serveer meteen. Smakelijk!
  6. TIP: Ligt er nog een citroen in de fruitmand? Knijp enkele druppels sap uit boven de kip. Da's mijn geheime tip voor extra mals vlees.