Orzo met gerookte zalm, prei, spinazie en kruidenkaas
15 MIN
2 personen
Foodbagchef Deborah: "Een heerlijk snel en smaakvol gerecht, dat jij op 15 min. op tafel tovert. Een lekkere combinatie van pasta met gerookte zalm, spinazie en kruidenkaas. Smullen maar!"
Ingrediënten
125 gr orzo
2 stengels prei
100 gr spinazie
100 gr kruidenkaas
100 gr gerookte zalm
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de orzo. Kook in zo’n 7 min. al dente en giet af (zie tip).
Halveer intussen de prei in de lengte en snijd in stukken van 1-2 cm.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak de prei zacht in 5-7 min. op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Kruid met zout en zwarte peper.
Meng de orzo en kruidenkaas onder de groenten in de pan. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Scheur de gerookte zalm in stukken en schik op de orzo. Smakelijk!
TIP: Bewaar een kopje kookvocht en voeg het toe wanneer je de kruidenkaas door de orzo mengt. Het zorgt voor extra binding en een smeuïge textuur.