Orloffgebraad van kalkoen

55 MIN
4 personen
Orloffgebraad van kalkoen

Ingrediënten

  • 1 kg kalkoengebraad
  • 3 plakjes bacon
  • 8 plakjes gerookt spek
  • 12 trostomaten
  • 1 rode ui, in ringen
  • 500 g erwten
  • 3 sneetjes kaas
  • 50 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Maak overlangs 3 insnijdingen in het kalkoengebraad. Vul deze met de plakjes bacon en kaas. Leg de plakjes spek over het gebraad en bind vast met keukentouw.
  3. Plaats het gebraad in een beboterde ovenschaal en zet 40 minuten in de oven.
  4. Blancheer ondertussen de erwten. Giet af en laat uitlekken. Stoof de erwten samen met de uiringen aan in wat boter. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. voeg de trostomaatjes, de erwten en de uiringen bij het gebraad en zet nog 10 minuten in de oven.
  6. Haal het vlees uit de oven en snijd in plakjes. Verdeel over de borden en serveer met de erwten, tomaatjes en ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 977.9 kcal
Koolhydraten 30.93 g
waarvan suikers 4.27 g
Vet 61.29 g
waarvan verzadigd 24.33 g
Proteïnen 73.15 g
Vezels 9.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin