Orechiette met zalm en broccoli

25 MIN
4 personen
Orechiette met zalm en broccoli

Een topcombinatie, zalm en broccoli, die perfect tot zijn recht komt in deze pastaschotel met orechiette. Een simpele, maar heerlijke maaltijd.

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet, in stukken
  • 400 g orecchiette
  • 400 g broccoli's, in roosjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 100 ml room
  • 300 ml visbouillon
  • ½ citroen, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tuinkruiden, gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en houd warm.
  2. Blancheer de broccoliroosjes in kokend, gezouten water. Laat schrikken onder koud water en giet af.
  3. Kruid de zalmblokjes met peper en zout. Bak ze kort aan in olijfolie. Probeer ze ook warm te houden (bv. onder aluminiumfolie).
  4. Blus de pan waarin de zalm gebakken is met de visbouillon. Laat voor de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat opnieuw even inkoken. Kruid met tuinkruiden. Breng verder op smaak met het citroensap, peper en zout.
  5. Stoof kort de knoflook in olijfolie aan met de broccoliroosjes. Bestrooi met peper en zout.
  6. Meng de pasta, de zalm, de pijnboompitten en de broccoli goed door elkaar. Giet hierover de saus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 822.5 kcal
Koolhydraten 72.58 g
waarvan suikers 6.52 g
Vet 39.8 g
waarvan verzadigd 10.89 g
Proteïnen 40.52 g
Vezels 7.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin