Orecchiette met salsa verde, tonijnsteaks en kerstomaatjes

20 MIN
2 personen
Orecchiette met salsa verde, tonijnsteaks en kerstomaatjes

Orecchiette zijn pastaschelpjes. Ze passen heerlijk bij salsa verde, kort gebakken tonijnsteaks en frisse kerstomaatjes. Een licht verwennerijtje!

Ingrediënten

  • 150 g orecchiette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 10 g munt
  • 10 g basilicum
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 3 kl olijfolie
  • 200 g kerstomaten
  • 2 tonijnsteaks
  • 70 g rucola
  • 20 g parmezaan
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de orecchiette beetgaar in 10-12 minuten in gezouten water.
  2. Pers het teentje knoflook. Hak de kappertjes, munt, basilicum en peterselie fijn en meng er het teentje knoflook, het sap van een halve citroen, de wittewijnazijn en 2 koffielepels olijfolie door. Voeg ook 2 eetlepels water toe, om een mooie, vloeiende saus te krijgen. Kruid met peper en zout. Je kan dit ook in een keukenrobot doen.
  3. Halveer de kerstomaatjes. Kruid de tonijnsteaks met peper en zout en bestrijk met 1 koffielepel olijfolie.
  4. Verhit een antikleefpan en bak de tonijnsteaks, 1 minuut aan elke kant, zodat ze nog mooi rosé zijn binnenin.
  5. Roer de kerstomaatjes, de helft van de salsa verde en de rucola door de pasta. Serveer in kommetjes, met de tonijnsteak erop gelegd. Schep er de rest van de salsa verde bij en trek met een dunschiller fijne schilfers van de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 535.19 kcal
Koolhydraten 61.2 g
waarvan suikers 10.56 g
Vet 14.12 g
waarvan verzadigd 3.76 g
Proteïnen 38.03 g
Vezels 5.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin