Opgelegde augurken

20 MIN
1 glazen
Opgelegde augurken

Een authentiek recept uit Letland voor opgelegde augurken! De bladeren kan je zo van fruitbomen plukken. Je kan eventueel ook kleine komkommers gebruiken.

Ingrediënten

    Voor een pot van ongeveer 750-800 ml

  • 600 g augurken
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 handvol dille
  • mierikswortel
  • 4 zwarte bessenbladeren
  • 4 kersenbladeren
  • Marinade

  • 1 el zout
  • ½ el suiker
  • 150 ml azijn

BEREIDING

  1. Steriliseer je bokaal door deze even in kokend water te dompelen.
  2. Was je augurken en snij de topjes waar het steeltje zit eraf. Onder in je bokaal steek je een deel van je dille, kersenblad, zwarte bessenblad, mierikswortelblad en look
  3. Steek je augurken vertikaal in de bokaal. Zo dicht mogelijk bij elkaar
  4. Plaats opnieuw een deel van je dille, knoflook en bladeren.
  5. Vul aan met meer augurken tot de pot vol is (vanboven wat kleinere augurken horizontaal)
  6. Kook 1 liter water, voeg zout, suiker en azijn toe.
  7. Giet de marinade bij je augurken.
  8. Draai je bokaal toe, draai om en dek af met een deken. Laat het zo 30 minuten rusten
  9. Giet je marinade opnieuw in de pot en breng terug aan de kook.
  10. Giet opniew bij de augurken en draai nu je pot stevig aan. Zet opnieuw ondersteboven zodat je pot vacuüm kan trekken.
  11. Laat zo 3-4 uur staan.
  12. Bewaar op een koele donkere plaats.
  13. Na 2 dagen zijn ze klaar om te eten!


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 157.65 kcal
Koolhydraten 28.58 g
waarvan suikers 26.78 g
Vet 0.03 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 8.4 g
Vezels 7.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin