Open pompoenlasagne met ricotta, hazelnoten en kervel

30 MIN
4 personen
Open pompoenlasagne met ricotta, hazelnoten en kervel

Een origineel en lekker voorgerechtje voor tijdens de feestdagen, deze open pompoenlasagne met gerookte heilbot, ricotta, hazelnoten en kervel.

Ingrediënten

  • 200 g heilbot, gerookt
  • 1 flespompoen
  • 1 citroen
  • 1 bakje kervel
  • 250 g ricotta
  • 50 g hazelnoten
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij het bovenste deel van de flespompoen. Het deel met de pitjes heb je niet nodig, maar kan je bijvoorbeeld gebruiken om soep van te maken. Schil de pompoen en snij in flinterdunne ronde plakjes met een mandoline of snijmachine.
  2. Breng een pot water met 1 eetlepel olijfolie in aan de kook en kook de pompoenplakjes 1 voor 1 gaar in 1 minuut. Kruid ze dan met peper en zout en laat drogen op een handdoek.
  3. Rasp de schil van de citroen. Snij de helft van de kervel heel fijn en meng onder de ricotta, samen met de citroenrasp. Kruid goed met peper en zout.
  4. Snij de hazelnoten in 2 en rooster kort in een antikleefpan zonder vetstof.
  5. Bouw de lasagne op: begin met een blaadje pompoen, lepel daarop de ricottamengeling, enkele hazelnoten, wat kervel en een plakje heilbot. Herhaal en sluit af met een pompoenblaadje, enkele hazelnoten en een takje kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 345.13 kcal
Koolhydraten 24.93 g
waarvan suikers 9.5 g
Vet 17.39 g
waarvan verzadigd 5.73 g
Proteïnen 20.25 g
Vezels 4.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin