Open lasagne met geroosterde pompoen, ricotta en basilicumolie

30 MIN
4 personen
Open lasagne met geroosterde pompoen, ricotta en basilicumolie

Op zoek naar een origineel en vegetarisch voorgerecht? Maak eens een open lasagne met geroosterde pompoen, frisse ricotta en zelfgemaakte basilicumolie. Hiermee scoor je op de feesttafel!

Ingrediënten

  • 6 lasagnevellen
  • 1 flespompoen
  • 1 bosje basilicum
  • 250 g ricotta
  • 50 g parmezaan
  • 50 g walnoten
  • olijfolie
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 3 el honing
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de hals van de flespompoen en schil die. Snij in ronde plakken van 1/2 cm dik. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de pompoen. Besprenkel met honing en olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 min. in een oven van 200 °C.
  2. Kook de lasagnevellen 1 voor 1 2 min. Halveer de vellen en bewaar op een vochtige keukendoek.
  3. Hak de walnoten fijn. Meng met de ricotta, de helft van de geraspte parmezaan, peper en zout.
  4. Mix de extra vierge olijfolie met de basilicum tot een egale saus.
  5. Maak de torentjes: begin met een vel lasagne, schik daarop een stuk pompoen, een schepje ricotta en opnieuw een vel lasagne. Herhaal nog 1 keer. Overstrooi met de rest van de parmezaan en lepel er de basilicumolie rond.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 668.71 kcal
Koolhydraten 66.02 g
waarvan suikers 20.02 g
Vet 35.15 g
waarvan verzadigd 10.11 g
Proteïnen 20.26 g
Vezels 4.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin