Op vel gebakken zeebaars met snelle caponata

30 MIN
2 personen
Op vel gebakken zeebaars met snelle caponata

Voor dit gerecht deden we onze inspiratie op in de Siciliaanse keuken: een lekker stukje vis, zeebaars, met daarbij een typische Siciliaanse saus: caponata.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 aubergine
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el kappertjes
  • 2 zeebaarsfilets, met vel
  • 3 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in plakjes. Pers de knoflook. Was de aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) en snij in blokjes. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de kerstomaatjes. Hak de peterselie fijn.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit 2/3de van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui, aubergine en knoflook aan op een laag vuurtje. Voeg na 10 minuten de kerstomaatjes en de kappertjes toe en laat opnieuw 5 minuten garen. Kruid met peper en zout. Voeg dan de wittewijnazijn en suiker toe.
  4. Dep de zeebaars droog en kruid met zout. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zeebaarsfilets, met de velkant eerst. Draai na 3 minuten voorzichtig om en laat nog 2 minuten bakken.
  5. Roer vlak voor het serveren de peterselie door de caponata. Serveer de caponata met de aardappelen en de gebakken zeebaars.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 649.85 kcal
Koolhydraten 51.76 g
waarvan suikers 11.94 g
Vet 27.55 g
waarvan verzadigd 4.88 g
Proteïnen 43.31 g
Vezels 12.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin