Oosterse salade met een vinaigrette van miso

20 MIN
4 personen
Oosterse salade met een vinaigrette van miso

Deze heerlijke Oosterse salade met glasnoedels en groentjes is makkelijk en snel te bereiden. De vinaigrette van miso geeft het een lekkere, extra twist.

Ingrediënten

  • 250 g glasnoedels
  • 1 komkommer, in slierten
  • 2 wortelen, in slierten
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 100 g edamame
  • 50 g ongezouten pinda's, fijngehakt
  • 1 handvol koriander, fijngehakt
  • Voor de misodressing

  • 1 cm gember, geraspt
  • ½ el misopasta
  • 2 kl rijstazijn
  • 1 el glutenvrije sojasaus
  • 1 kl honing
  • 2 kl arachideolie
  • 2 kl sesamolie

BEREIDING

  1. Kook de glasnoedels kort gaar in water. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
  2. Meng de wortel- en komkommersliertjes door de glasnoedels. Meng er dan ook de lente-uitjes, de edamame en de koriander door.
  3. Meng alle ingrediënten voor de misodressing in een blender tot een gladde dressing.
  4. Verdeel de salades over de borden en besprenkel met de dressing. Werk af met de pindanoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 504.82 kcal
Koolhydraten 62.17 g
waarvan suikers 8.01 g
Vet 17.06 g
waarvan verzadigd 2.64 g
Proteïnen 23.58 g
Vezels 5.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin