Oosterse risotto met knolselder en gekruide cashews

25 MIN
2 personen
Oosterse risotto met knolselder en gekruide cashews

Een zalige risotto met Oosterse smaken. We gebruiken knolselder voor de herfstige toets en de knapperige gekruide cashews zijn de kers op de taart. Overheerlijk, geloof ons maar!

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el groene currypasta
  • 2 el sojasaus
  • ½ limoen
  • 30 g cashewnoten
  • ½ kl chilivlokken
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el arachideolie
  • 2 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Schil de aangegeven hoeveelheid knolselder en snij hem in kleine blokjes van 1 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hier de knolselder op. Besprenkel met de helft van de arachideolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de oven.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Snij de ui fijn. Schil de gember en snij heel fijn. Pers de knoflook. Verhit de rest van de arachideolie in een steelpannetje op middelhoog vuur. Stoof de ui, gember en knoflook 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en roer er de aangegeven hoeveelheid groene currypasta door. Breng aan de kook.
  5. Meng in een kommetje het maïszetmeel en per persoon 1 eetlepel water. Voeg toe aan het steelpannetje zodra de kokosmelk kookt, samen met de helft van de sojasaus en het limoensap (naar smaak). Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken tot de saus is ingedikt.
  6. Verhit een antikleefpan op middelhoog vuur en doe er de cashewnoten in samen met de rest van de sojasaus, de chillivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en het Chinees vijfkruidenpoeder. Bak de cashewnoten goudbruin en tot de sojasaus verdampt is.
  7. Meng de currysaus door de rijst en roer er de blokjes knolselder door. Kruid met peper en zout.
  8. Serveer de risotto curry in een diep bord en werk af met de cashewnoten.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1103.74 kcal
Koolhydraten 104.65 g
waarvan suikers 9.77 g
Vet 66.66 g
waarvan verzadigd 41.11 g
Proteïnen 18.7 g
Vezels 4.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin