Oosterse noedelsalade met kip, komkommer en citroenmelisse

0 MIN
2 2
Oosterse noedelsalade met kip, komkommer en citroenmelisse

Chef Caroline: "Een kruid dat we niet zo vaak gebruiken: citroenmelisse. Onterecht, want het geeft een frisse, kruidige toets aan je gerecht. Probeer het zelf maar eens bij deze Oosterse kipsalade met noedels en komkommer. Heerlijk!"

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember
  • 2 el sesamolie
  • 20 sojasaus
  • 300 g kippendij
  • ½ rode chilipeper
  • 25 g pindanoten
  • 1 komkommer
  • ½ pakje citroenmelisse
  • 100 g boterboontjes
  • 150 g udon noedels
  • 100 g sojascheuten
  • olie
  • azijn
  • 1 el honing, of zoetstof
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Marinade kip: pers de knoflook. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Meng de sesamolie met de helft van de knoflook, 1 kl azijn per persoon, honing, gember en helft van de sojasaus. Kruid met zwarte peper.
  2. Snijd de kip in hapklare stukjes. Schep onder de marinade en bewaar in de koelkast.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de noedels en boterboontjes.
  4. Komkommersalade: verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn. Hak de pindanoten grof. Verhit een scheutje olie in een pan en roerbak de rest van de knoflook, chilipeper en pindanoten 2 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan. Snijd de komkommer overlangs in 2 (zie tip) en snijd in plakjes van 3 mm. Hak de citroenmelisse fijn (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking). Meng de komkommer met de chili-knoflook-pindamengeling en citroenmelisse. Roer er de rest van de sojasaus en per persoon 1 kl azijn door.
  5. Maak de boterboontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden en halveer ze.
  6. Schep de kippenblokjes uit de marinade, maar houd de marinade bij. Verhit een scheutje olie in de pan van de pindanoten en bak de kippenblokjes 5-6 minuten op middelhoog vuur.
  7. Kook de noedels en boterboontjes 5 min. Giet af, schep terug in de kookpot en voeg de sojascheuten en rest van de marinade toe. Laat kort doorwarmen. Schep de kippenblokjes door de noedels.
  8. Serveer de noedels met kip en groenten met de komkommersalade. Werk af met de overgebleven blaadjes citroenmelisse. Smakelijk!
  9. TIP: Wil je de zaadlijsten verwijderen? Gebruik dan een koffielepel of een appelboor. De zaadlijsten kan je nog gebruiken in een smoothie of gazpacho.