Oosterse gehaktballetjes met broccolini

40 MIN
4 personen
Oosterse gehaktballetjes met broccolini

Een origineel recept voor Oosterse gehaktballetjes met broccolini, lange knapperige broccoli stengels. Heerlijk met rijst en een Aziatische dressing.

Ingrediënten

  • 600 g varkensgehakt
  • 300 g basmatirijst
  • 500 g broccolini
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 60 g paneermeel
  • 3 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el plantaardige olie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng 225 milliliter gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Blancheer de broccolini kort in kokend water, giet af en laat schrikken onder koud water.
  3. Snij de teentjes knoflook in plakjes. Schil en rasp de gember. Doe het gehakt in een grote kom en doe daarbij het paneermeel, de geraspte gember en 1 eetlepel sojasaus. Maak je handen nat en meng alle ingrediënten goed onder mekaar en vorm er gehaktballetjes van.
  4. Doe de sesamzaadjes in een bord en rol de gehaktballetjes hier door, zodat ze mooi bedekt zijn met sesamzaadjes.
  5. Verhit 1 eetlepel olie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin. Schep uit de pan en houd warm.
  6. Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de pan en bak de broccolini samen met de knoflook aan. Schep uit de pan.
  7. Doe 2 eetlepels sojasaus in de pan en voeg 1 eetlepel honing en 200 milliliter water toe. Laat opwarmen en inkoken tot je een mooi sausje hebt.
  8. Serveer de rijst met de gehaktballetjes en de broccolini. Lepel de saus erover.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 817.81 kcal
Koolhydraten 82.85 g
waarvan suikers 11.66 g
Vet 33.81 g
waarvan verzadigd 10.42 g
Proteïnen 42.71 g
Vezels 6.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin