Oosterse boontjes met gehakt, rijst en gefrituurde uitjes
30 MIN
2 personen
Chef Caroline: "Een kleurrijk wokgerecht met prinsessenboontjes. Die zijn nu helemaal in seizoen zijn. Het seizoen is kort, van juli tot en met september, dus we moeten ervan profiteren."
Ingrediënten
200 g prinsessenboontjes
1 gele ui
1 courgette
1 rode paprika
1 teentje knoflook
1 stengel lente-ui
125 g witte rijst
300 g gemengd gehakt, rund/varken
2 el currypoeder
20 ml sojasaus
8 el zoete chilisaus
25 g gefrituurde uitjes
olie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de prinsessenboontjes toe. Kook 7 min. Schep uit de pot, gebruik het water straks om de rijst te koken.
Snipper ondertussen de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes en de paprika in reepjes. Pers de knoflook. Snijd de lente-ui in ringen.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in de kookpot van de boontjes.
Verhit een scheut olie in een (wok)pan en bak het gehakt rul door met een vork of spatel in stukken te prakken. Roer niet te veel, zo krijgt het gehakt de kans om krokant te bakken. Schep uit de pan.
Verhit opnieuw wat olie in de (wok)pan en fruit de ui, knoflook, courgette en paprika. Roerbak 3-5 min. en voeg dan de gekookte boontjes, het gehakt en currypoeder toe. Roerbak 3 min. op hoog vuur en voeg de sojasaus en zoete
chilisaus toe. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
Serveer het wokgerecht met de rijst en werk af met lente-ui en gefrituurde uitjes. Smakelijk!
TIP: "Houd je van pittig? Voeg dan ook nog wat chilivlokken of cayennepeper toe."