Oostends vispannetje

30 MIN
4 personen
Oostends vispannetje

Een heerlijk verfijnd gerecht van aan't zeetje: Oostends vispannetje met tongfilets, zalm, een zalig sausje en grijze garnalen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 12 tongfilets
  • 200 g zalmfilet
  • 100 g grijze garnalen, gepeld
  • 2 prei
  • 2 wortelen
  • peterselie
  • 60 g kaas, gemalen
  • 1 visbouillonblokje
  • 100 ml room
  • 200 ml witte wijn
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de wortel en prei in julienne. Smelt boter in een pan en stoof de groenten gaar. Schenk er de wijn bij en verkruimel er de visbouillon over. Laat voor de helft inkoken en voeg de room toe. Kruid met peper en zout.
  2. Rol de tongfilets op. Snij de zalm in blokjes en schik de vis in beboterde ovenschaaltjes. Lepel er de saus over en overstrooi met de gemalen kaas. Zet 15 min. in een oven van 180 °C en laat nog 2 min. gratineren onder de grill.
  3. Werk af met fijngesneden peterselie en grijze garnalen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 590.71 kcal
Koolhydraten 10.89 g
waarvan suikers 8.95 g
Vet 30.81 g
waarvan verzadigd 13.32 g
Proteïnen 55.71 g
Vezels 6.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin