Ontbijttaartjes met rauwe ham en ei

25 MIN
4 personen
Ontbijttaartjes met rauwe ham en ei

Een verrassend hartig taartje voor bij het ontbijt of bij de brunch, met ei en rauwe ham. Ideaal voor in het weekend of bij een feestelijke gelegenheid.

Ingrediënten

  • 8 plakjes rauwe ham
  • 8 sneetjes wit brood, zonder korstjes
  • 60 g kaas, geraspt
  • 8 eieren
  • 60 g boter
  • 1 bakje tuinkers
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bedek de sneetjes brood met plasticfolie en rol ze plat met een deegroller. Besmeer ze met boter langs 1 zijde. Leg de sneetjes met de beboterde kant naar onder in 8 muffinvormpjes en druk goed aan.
  3. Verdeel de plakjes rauwe ham over de broodvormpjes. Bestrooi met de kaas en breek er een eitje over. Kruid af met peper en zout.
  4. Zet de eiertaartjes 15 minuten in de oven tot de eiwitten zijn gestold. Garneer met de tuinkers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 528.06 kcal
Koolhydraten 32.3 g
waarvan suikers 2.61 g
Vet 29.79 g
waarvan verzadigd 13.34 g
Proteïnen 32.24 g
Vezels 2.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin