Eénpotspasta met chorizo en paprika

20 MIN
2 personen
Eénpotspasta met chorizo en paprika

Deze éénpotspasta is super simpel om te bereiden én je hebt er slechts 1 pan voor nodig. Een snelle voedzame maaltijd op tafel en nauwelijks afwas achteraf!

Ingrediënten

  • 100 g chorizo
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 tomaat
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 g conchiglie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • 50 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de chorizo in blokjes. Pel de rode ui en snij fijn. Breng per persoon 350 milliliter water aan de kook in een waterkoker.
  2. Verwarm in een grote kookpot de olijfolie en voeg de chorizo en rode ui toe. Laat 4 minuten stoven.
  3. Pers de knoflook, snij de paprika en tomaat in blokjes. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak fijn. Voeg alles toe aan de kookpot en laat 2 minuten meestoven.
  4. Voeg het hete water toe en voeg dan de conchiglie en de kippenbouillon toe en roer goed. Zet een deksel op de pot en laat 7 minuten doorkoken, totdat de pasta bijna gaar is. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  5. Haal het deksel van de pot en laat nog 3-4 minuten verderkoken, totdat de saus is ingedikt en de pasta gaar. Roer regelmatig. Roer er dan de geraspte kaas door en de helft van de peterselie. Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rest van de peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 768.77 kcal
Koolhydraten 78.23 g
waarvan suikers 11.62 g
Vet 34 g
waarvan verzadigd 14.75 g
Proteïnen 34.08 g
Vezels 7.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin