One pot paella met varkensreepjes en Provençaalse groenten
35 MIN
2 personen
Foodbagchef Caroline: "Voor dit gerecht maak je welgeteld een grote pan vuil, en je snijplank heb je enkel nodig om de lente-ui en citroen in partjes te snijden. Wie zegt dat koken moeilijk is?"
Ingrediënten
300 gr varkensreepjes
400 gr Provençaalse groentemix
1 teentje knoflook
2 kl paprikapoeder
125 gr risottorijst
1 el tomatenpuree
½ blokje kippenbouillon
1 stengel lente-ui
½ citroen
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan of stoofpot. Roerbak de varkensreepjes 5-6 min. op hoog vuur. Schep uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en voeg de Provençaalse groentemix toe. Pers de knoflook erbij. Stoof 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het paprikapoeder, de rijst en tomatenpuree toe. Bak kort aan en voeg dan 300 ml water per persoon toe. Verkruimel de bouillon erbij. Laat 20 min. pruttelen op zacht vuur. Roer regelmatig.
Snijd intussen de lente-ui in ringen en de citroen in partjes (zie tip).
Controleer of de rijst gaar is. Roer de varkensreepjes door de rijst en laat kort doorwarmen. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper. Werk af met de lente-ui en een partje citroen. Smakelijk!
TIP: Als ik citroen in partjes bij een gerecht geef, snijd ik de witte velletjes van de partjes weg en verwijder ik zoveel mogelijk de pitjes. Aangenaam om zo een citroentje op je bord te krijgen!