'One pot' ovenschotel met pompoen, feta en pijnboompitten

30 MIN
2 personen
'One pot' ovenschotel met pompoen, feta en pijnboompitten

Een heerlijke en vegetarische ovenschotel die je op één enkele bakplaat maakt. De nog gemakkelijkere variatie van een éénpansgerecht dus! Een heerlijke combinatie van geroosterde pompoen met ras el hanout, krokante pijnboompitten en zoutige feta die er zachtjes over smelt. Al aan het watertanden? Aan de slag!

Ingrediënten

  • ¾ flespompoen
  • 1 rode ui
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kl ras el hanout
  • 25 g rucola
  • ½ citroen
  • 150 g feta
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in gelijke blokjes. Pel de rode ui en snij in partjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de pompoenblokjes, rode ui en leg er de ongepelde teentjes knoflook bij. Besprenkel met de olijfolie en strooi er de ras el hanout en tijm over. Kruid met peper en zout. Hussel goed door elkaar en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Was de rucola en laat uitlekken. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Meng de extra vierge olijfolie met het citroensap en -zeste, peper en zout. Dit is de citroendressing.
  3. Verkruimel de feta. Strooi de feta en pijnboompitten over de pompoenblokjes en zet nog 5 minuten in de oven.
  4. Haal de knoflook uit het velletje en plet het zachte vruchtvlees met de dressing. Schep de inhoud van de bakplaat over in borden en schik er blaadjes rucola op. Sprenkel er de citroendressing over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 643.54 kcal
Koolhydraten 38.7 g
waarvan suikers 14.47 g
Vet 45.21 g
waarvan verzadigd 15.34 g
Proteïnen 19.51 g
Vezels 6.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin