One pot orzo met kip, champignons, zongedroogde tomaten, room en spinazie

35 MIN
2 personen
One pot orzo met kip, champignons, zongedroogde tomaten, room en spinazie

Foodbagchef Claire: "Hoe geniaal zijn eenpansgerechten? Zeker als het pasta is, die gaart in de saus en neemt de heerlijke smaken op. De heerlijke smaken deze keer zijn champignons, kip, zongedroogde tomaatjes, room en spinazie."

Ingrediënten

  • 250 gr witte champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr kippenblokjes
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 125 gr orzo
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 150 ml (kook)room
  • 150 gr spinazie
  • 50 gr Gran Moravia
  • olijfolie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote (wok)pan of braadpot. Bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Pers de knoflook erbij en voeg de kippenblokjes toe. Laat 5 min. meebakken. Kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper.
  3. Snijd intussen de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg toe, samen met de orzo. Verkruimel de bouillon erover en blus met 150 ml water per persoon. Voeg ook de room toe.
  4. Laat 15 min. pruttelen zonder deksel op de pot, tot de orzo gaar is. Voeg eventueel wat extra water toe als het vocht te snel verdampt. Voeg vervolgens de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Voeg de Gran Moravia toe en laat smelten. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  5. Serveer de one pot orzo in een diep bord. Smakelijk!