Omelet met spinazie en kerstomaat

20 MIN
4 personen
Omelet met spinazie en kerstomaat

Deze omelet is heerlijk als ontbijt, brunch, lunch of zelfs als avondmaal, met een stukje knapperig brood erbij en eventueel zelfs wat gerookte zalm, heerlijk!

Ingrediënten

  • 300 g spinazie
  • 150 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 eieren
  • 3 eiwitten
  • 1 el olijfolie
  • ½ bosje basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Klop de eieren met de eiwitten los. Houd wat blaadjes basilicum apart voor de afwerking maar hak de rest fijn. Meng de fijngehakte basilicum, peper en zout door de eieren.
  2. Stoof de ui glazig in de olijfolie in een grote pan. Voeg de spinazie en de tomaatjes toe en laat enkele minuten stoven. Schenk er dan het eiermengsel over. Laat zo'n 5 minuten stollen.
  3. Snijd de omelet in vieren en verdeel over de borden. Werk af met de blaadjes basilicum en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 147.12 kcal
Koolhydraten 4.09 g
waarvan suikers 2.43 g
Vet 9.19 g
waarvan verzadigd 1.83 g
Proteïnen 11.67 g
Vezels 2.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin