Omelet met een wokschotel van aardappel en kip

25 MIN
4 personen
Omelet met een wokschotel van aardappel en kip

Deze verrassende omeletten zijn heerlijk makkelijk met een wok van aardappelblokjes en kip. Ideaal voor de lunch met een lekkere groene salade erbij.

Ingrediënten

  • 700 g kipfilet, in blokjes
  • 350 g aardappelen, in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 8 eieren, losgeklopt
  • 3 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kip met peper en zout. Bak aan in twee eetlepels olijfolie. Voeg er na vijf minuten de aardappelblokjes en de ui aan toe. Kruid bij met peper en zout en laat 12-15 minuten meestoven. Strooi er de peterselie over en roer om.
  2. Kruid de losgeklopte eieren met peper en zout.
  3. Bak in de resterende olijfolie vier schuimomeletten één voor één in een aparte pan.
  4. Leg op elk bord een omelet en serveer samen met de gemengde aardappelwok.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 504.48 kcal
Koolhydraten 17.91 g
waarvan suikers 1.75 g
Vet 23.01 g
waarvan verzadigd 4.52 g
Proteïnen 54.97 g
Vezels 3.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin