Oesterzwamsaté's met ovenfrietjes en gemarineerde komkommerlinten

35 MIN
2 personen
Oesterzwamsaté's met ovenfrietjes en gemarineerde komkommerlinten

Zelf vegetarische saté's maken van oesterzwammen: niet alleen leuk, maar ook heel lekker. We serveren ze met krokante ovenfrietjes en de frisse komkommerlinten zorgen voor de perfecte balans.

Ingrediënten

  • 300 g oesterzwammen
  • 2 kl kipkruiden
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 satéprikker
  • 1 komkommer
  • ½ rode chilipeper
  • 50 g slamix
  • 100 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Scheur de oesterzwammen in tween en meng ze met de helft van de olijfolie, de kipkruiden en peper en zout in een kom. Laat ze 10 minuten marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frieten. Besprenkel met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  3. Prik de oesterzwammen op satéprikkers, bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de saté's. Zet 13-15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.
  4. Schil de komkommer en trek lange slierten met een dunschiller. Halveer de aangegeven hoeveelheid chilipeper in de lengte (gebruik minder als je niet van pittig houdt), schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij in fijne blokjes. Doe samen in een kom. Meng de wittewijnazijn met de suiker en de extra vierge olijfolie in een kommetje. Kruid met peper en zout. Verdeel de dressing over de komkommer en chilipeper, schep goed om en laat marineren.
  5. Serveer de oesterzwamsaté's met de ovenfrietjes, de gemarineerde komkommerlinten en de sla. Verbrokkel de feta over de komkommerlinten en de sla en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 588.49 kcal
Koolhydraten 47.09 g
waarvan suikers 7.58 g
Vet 34.8 g
waarvan verzadigd 10.78 g
Proteïnen 15.57 g
Vezels 16.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin