Noedelsalade met scampi, pinda, munt, koriander en gember
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Claire: "Deze lauwwarme noedelsalade is perfect als licht avondmaal of lunch de dag nadien. Even wat snijwerk, maar daarna gaat het razendsnel. Fris, smaakvol, en helemaal het werk waard!"
Ingrediënten
150 gr sobanoedels
½ komkommer
10 gr munt
10 gr koriander
1 wortel
1 stengel lente-ui
20 gr gember
zout
zwarte peper
1 teentje knoflook
½ rode chilipeper
14 scampi
150 gr sojascheuten
1 el pindakaas
1 el zoete chilisaus
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Maak de noedels los en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel met koud water.
Snijd de komkommer julienne (verwijder de zaadlijst). Hak de verse kruiden fijn, maar bewaar enkele takjes koriander voor de afwerking. Schep de komkommer (zie tip) en fijngehakte verse kruiden door de noedels in een grote serveerschaal.
Schil de wortel en snijd met een spiraalsnijder in slierten of met een mes julienne. Snipper de lente-ui fijn, houd het wit en groen apart. Rasp de gember en knoflook. Hak de chilipeper in ringen (verwijder de zaadlijst voor minder pit).
Verhit een scheut (sesam)olie in een (wok)pan op hoog vuur. Dep de scampi droog met keukenpapier, kruid met zout en zwarte peper en bak kort (30 sec. per kant). Haal uit de pan.
Wok vervolgens de gember, knoflook, chilipeper, het wit van de lente-ui, de wortel en sojascheuten samen met de pindasaus, zoete chilisaus en een scheut water 2 min. op hoog vuur. Roer regelmatig zodat de pindakaas kan smelten. Kruid met zout (of sojasaus). Voeg vervolgens de scampi opnieuw toe en laat nog 1-2 min. doorwarmen.
Schep de groenten en scampi op de noedels. Werk af met het groen van de lente-ui en de resterende koriander. Zorg dat je bij het opscheppen alle laagjes mee hebt. Smakelijk!
TIP: Voeg eventueel wat (rijst)azijn en zout toe aan de komkommer.