Noedelsalade met rode kool, pindadressing en sinaasappel

25 MIN
2 personen
Noedelsalade met rode kool, pindadressing en sinaasappel

Breng wat lentekriebels in je kom noedels en maak ze extra smaakvol met pindadressing en zonovergoten sinaasappel.

Ingrediënten

  • 20 gr verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 2 el pindakaas
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 kl sriracha saus
  • 1 sinaasappel
  • 150 gr udon noedels
  • 300 gr gesneden rode kool
  • 2 wortelen
  • 50 gr pinda's
  • 10 gr munt
  • 10 gr koriander
  • olie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pindadressing: rasp de gember tot je ongeveer 1 kl per persoon hebt. Pers de knoflook. Meng met de sojasaus, pindakaas, vloeibare honing en srirachasaus. Snijd de sinaasappel doormidden en pers de helft. Snijd de andere helft in partjes. Meng goed door en leng aan met 0,5 el olie per persoon (zie tip). De saus zal nog niet mooi binden (dat gebeurt in de laatste stap), maar zet even opzij zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  2. Breng een pot lichtgezouten water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar houd een kopje van het kookvocht apart.
  3. Schep de rode kool in een kom, giet er een scheutje witte wijnazijn bij en kruid met zout. Kneed met je handen en laat even staan, zo zal de rode kool zachter worden.
  4. Rasp de wortel grof (schillen hoeft niet). Hak de pindanoten grof en rooster goudbruin in een pan zonder vetstof. Versnipper de munt en koriander.
  5. Meng de pindadressing met het kookvocht en roer goed door, tot je een mooi gebonden saus krijgt. Stort de noedels in een mooie kom, meng er de rode kool en geraspte wortel onder en roer door met de dressing. Schep er ook de verse kruiden onder. Proef en kruid af met zout en zwarte peper. Serveer met de pindanoten en partjes sinaasappel. Smakelijk!
  6. TIP: Vervang de gewone olie door sesamolie voor meer diepgang.