Noedelsalade met pindadressing en spiegelei

20 MIN
2 personen
Noedelsalade met pindadressing en spiegelei

Hmmm, vandaag gaan we de Aziatische toer op met een heerlijke noedelsalade met frisse groentjes en een originele pindadressing. Daarbij komt een gebakken spiegelei. Een vegetarisch Aziatisch feestje op het bord!

Ingrediënten

  • 150 g eiernoedels
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 1 limoen
  • 2 cups pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • ½ komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode paprika
  • 10 g koriander
  • 2 bio-eieren
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af, spoel met heet water en laat uitlekken.
  2. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Doe de pindakaas en sojasaus in een kommetje. Voeg de knoflook en gember toe, en per persoon 2 el water. Meng en kruid met peper. Meng de dressing met de noedels.
  3. Snij de komkommer in blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Snij de rode paprika in blokjes. Pluk de blaadjes koriander. Snij de limoen in partjes.
  4. Verhit de arachideolie in een pan en bak spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
  5. Roer de komkommer, lente-ui en paprika door de noedels. Schep in kommen en leg er het spiegelei op. Werk af met koriander, een limoenpartje en sesamzaadjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 686.6 kcal
Koolhydraten 72.46 g
waarvan suikers 12.1 g
Vet 30.38 g
waarvan verzadigd 5.04 g
Proteïnen 28.57 g
Vezels 6.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin