Noedelsalade met mango, edamame en pindadressing

30 MIN
2 personen
Noedelsalade met mango, edamame en pindadressing

Foodbagchef Sofie: "Deze lauwwarme noedelsalade is de ideale lichte maaltijd of lunch. De mango maakt 'm extra fris en de edamameboontjes zorgen voor eiwitten en een crunch. Geserveerd met mijn favoriete dressing: pinda. Yum!"

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 150 gr edamame
  • 150 gr sobanoedels
  • ½ mango
  • 10 gr munt
  • ½ limoen
  • 2 el pindakaas
  • 10 ml sojasaus
  • 25 gr pinda's
  • olijfolie
  • olie
  • 1 kl bruine suiker
  • chilivlokken, naar smaak
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de edamame en noedels. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 15-20 min. in de oven, tot de broccoli gaar is.
  3. Kook de edamame 3-5 min., tot de peulen heldergroen zijn. Schep uit het water (met een schuimspaan) en spoel onder koud water.
  4. Maak de noedels los en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht. Spoel de noedels onder koud water en laat wat afkoelen.
  5. Verwijder de edamameboontjes uit de peul. Schil de mango met een dunschiller. Leg 'm op z'n kant en snijd met een koksmes langs de pit. Snijd daarna in hapklare stukjes. Hak de munt (incl. steeltjes) fijn.
  6. Pindadressing: pers de limoen. Meng met de pindakaas, sojasaus, bruine suiker, 1 el neutrale olie per persoon en 1-2 el kookvocht, tot een gladde dressing. Proef en breng verder op smaak met chilivlokken (optioneel) of zwarte peper.
  7. Schep de noedels in een kom en meng de pindadressing eronder (zie tip). Schep ook de geroosterde broccoli, edamame, mango en munt eronder. Werk af met de pindanoten. Smakelijk!
  8. TIP: Serveer je de noedels niet meteen, meng dan pas op het allerlaatste moment de dressing eronder.