Noedelsalade in a jar

40 MIN
4 personen
Noedelsalade in a jar

Noedelsalade in a jar is een gezonde Oosters geïnspireerde lunch, ideaal om mee naar je werk te nemen in een glazenbokaal of jar.

Ingrediënten

  • 200 g zalm, in plakjes
  • 300 g noedels
  • 2 wortelen, geraspt
  • ½ courgette, geraspt
  • 1 puntpaprika, in reepjes
  • 200 g peultjes
  • ½ bosje lente-uitje, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, in fijne plakjes
  • 2 rode chilipepers, in fijne plakjes
  • 150 g zeekraal
  • 1 limoen, geraspt
  • 6 el sesamzaad, geroosterd
  • 1 scheutje sojasaus
  • 1 scheutje vissaus
  • 1 snufje suiker
  • 4 el arachideolie
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een kleine en grote pot water aan de kook. Zodra het water van de kleine pot kookt, voeg je de diepgevroren edamamepeulen toe. Kook ze gedurende 4 minuten. Kook in de grote pot de noedels gaar.
  2. Haal de zalm door de sesamzaadjes. Leg de plakjes even in de ijskast, zodat ze fris blijven.
  3. Giet de edamame af en spoel de peulen met koud water. Duw de boontjes uit de peulen en besprenkel ze met zout.
  4. Verhit nu 2 eetlepels arachideolie in de wok en voeg de look toe. Laat de look rustig zijn smaak afgeven aan de olie. Voeg dan de edamame en zeekraal toe. Wok kort en laat afkoelen.
  5. Doe opnieuw een eetlepel arachideolie in de pan en wok nu de puntpaprika. Breng op smaak met een snufje zout en suiker. Besprenkel met sojasaus en vissaus. Zet opzij en laat ook afkoelen.
  6. Giet de noedels af en spoel met koud water.
  7. Verhit opnieuw een eetlepel arachideolie in de wok en voeg de rode peper toe. Zet op een zacht vuurtje zodat de rode peper geleidelijk aan zijn smaak aan de olie kan afgeven. Voeg dan de noedels toe. Besprenkel met vis-en sojasaus. Rasp wat zeste van de limoen over de noedels. Meng nu de korianderblaadjes onder de noedels. Zet opzij en laat afkoelen.
  8. Meng als laatste de noedels met de puntpaprika, de courgette, de wortel, de lente-uitjes, de zeekraal en de edamame. Doe ze in de jar. Werk af met de zalm en wat extra koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 754.49 kcal
Koolhydraten 74.25 g
waarvan suikers 9.44 g
Vet 36.62 g
waarvan verzadigd 5.9 g
Proteïnen 30.88 g
Vezels 7.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin